Při nákupu nad 2 000 Kč doprava ZDARMA

Maca peruánská - zdravá superpotravina

Co je Maca peruánská?

Maca peruánská je malá, nenápadná bylina, která však patří mezi jednu z nejstarších bylin na světě a již starověcí Inkové ji hojně využívali pro její blahodárné účinky. Pomáhá zejména v posilování naší fyzické i psychické odolnosti a působí jako afrodiziakum pro může i ženy. Vzrůstem připomíná řepu a dorůstá výšky 10-15 cm, nejdůležitější její části je kořen. 

Zajímavosti je, že roste pouze v jihoamerických horách ve výšce 3000 až 4000 metrů nad mořem, kde je velice nehostinné a drsné prostředí. V těchto podmínkách nerostou skoro žádné rostliny a maca je v tomto velice ojedinělá. 

Maca peruánská - zdravá superpotravina

Jaké jsou účinky?

  • Fyzické zdraví
  • Duševní zdraví
  • Podpora plodnosti
  • Podporuje vytrvalost
  • Působí na celkovou vitalitu

Co obsahuje?

Kořen macy obsahuje skoro veškeré účinné složky a proto je také nejvíce využíván ke zpracování. Najdeme v něm vysoké množství aminokyselin, vitamíny (B1. B2, B6, vitamín C a E), dále stopové prvky vápníku, železa, zinku a draslíku. 

Jak působí na naše tělo?

Maca je jedna z nejvýživnějších plodin na světě a proto se také řadí mezi superpotraviny. Velký zájem budí hlavně u lidí, kteří usilují o zdravý životní styl. Obsahuje velké množství živin a vitamínu, právě ty pomáhají nastartovat organismus, zvyšovat vytrvalost a výkon. 

Může mít pozitivní vliv na plodnost u mužů i žen. Upravuje nepravidelnou menstruaci a působí také na tvorbu a kvalitu spermií. 

Pro své skvělé složení je vhodným doplňkem zdravé stravy skoro pro každého. Pozor by si měli dávat pouze alergici a těhotné ženy, které by užívání měly konzultovat se svým lékařem. 

 

Jak užívat Macu? 

Možnosti užívání je mnoho a je na každém z nás, jaký způsob mu nejvíce vyhovuje. Je možné ji přidávat do smoothie či jiných nápojů. Můžete ji také zamíchat do těsta nebo použít do jogurtů, koktejlů či v kaši. Nejjednodušší je zvolit doplňky stravy a pravidelně každý den užívat doporučené množství, abychom dosáhli nejlepších účinků při pravidelné dávce.