Při nákupu nad 2 000 Kč doprava ZDARMA

Objevte kouzlo kolagenu

Náš Double blend collagen si oblíbí všichni, kdo touží po krásné pleti, pevné pokožce, vlasech a nehtech a taktéž chtějí podpořit jeho přívod do kloubů. Kolagen je bílkovina, vyskytující se přirozeně v našem těle v pojivových tkáních včetně kůže. Zatímco kůže mladého člověka obsahuje až 80 % kolagenu, s postupujícím věkem bohužel množství kolagenu v kůži klesá. Zhruba po 25. roku života ztrácíme 1 až 2 % kolagenu každým rokem. Jeho ztráta se tak začíná projevovat vznikem vrásek a poklesem pružnosti kůže. Pokožka začíná být méně odolnější vůči vnějším vlivům jako je slunce, stres, nevhodná strava nebo znečištění vzduchu. Na pokožce se výrazněji podepisují i další vlivy, jako např. nebo držení nevhodných diet nebo kouření 

Existuje celkem 28 typů kolagenů, ale fakticky je pro stav naší kůže nejdůležitější kolagen typu I, který je v lidském těle zastoupen nejvíce. Vyskytuje se v kůži, šlachách, kostech a vazivu. V přípravcích kloubní výživy bývá zase často obsažen kolagen typu II, který se v těle přirozeně vyskytuje především ve chrupavkách.

Navýšení hladiny kolagenu v pokožce podpoří její omlazení, vyhlazení a zpevnění. Hydrolyzovaný kolagen se získává speciální patentovanou technologií (tzv. hydrolýzou), jež kolagen z živočišného zdroje štěpí na jednodušší a kratší řetězce (tzv. peptidy) v těle snáze využitelné. V současné době nejsou pro denní příjem kolagenu přijata žádná oficiální doporučení. Běžně doporučovaná denní dávka kolagenu je 3 až 10 g pro dospělého člověka. Při výrobě Yavanie Collagenu jsme množství účinné látky konzultovali s mnoha odborníky a na základě jejich doporučení jsme stanovili dávku 3000 mg denně jako dostatečné množství kolagenu, které tělo může efektivně využít. 

Při užívání dvojnásobné dávky se sice můžou účinky zvyšovat, ale již jen nevýznamně, takže jsme se snažili složení doplnit jinými látkami, které mají synergický účinek a příznivý vliv na stav kůže. Kolagenové nápoje bývají často různě obohaceny o další prospěšné složky. K posílení hydratace a pružnosti pokožky přidáváme osvědčenou kyselinu hyaluronovou, která je známá svou schopností vázat vodu, z vitamínů je klíčový vitamín C, který podporuje vlastní tvorbu kolagenu, dále biotin neboli vitamín H, z dalších minerálů je výhodou přítomnost mědi a zinku. Vždy doporučujeme prostudovat složení produktu a popřípadě konzultovat s lékařem.

Objevte kouzlo kolagenu
 

I když je kolagenový drink zcela bezpečný, nemůžeme jej těhotným ženám doporučit. V období  kojení už je užívání kolagenu vhodnější, nicméně vždy doporučujeme užívání přípravku konzultovat s lékařem.