Při nákupu nad 2 000 Kč doprava ZDARMA

Skvělé účinky kopřivy

Kopřiva obsahuje mnoho zajímavých a léčivých látek a má velmi všestranné využití. Oblibu si v lékařství získala i přes svou žahavost a patří mezi oblíbené bylinky při různých neduzích. Při zpracování se využívají veškeré její části - nať, listy i kořen. Obsahuje vitamíny (C, A, B2 a B), dále také velmi důležité minerální látky jako železo nebo vápník. Je také skvělým antioxidantem - chrání buňky před poškozením volnými radikály. 

Skvělé účinky kopřivy

Účinky kopřivy dvoudommé

  • Vylučování vody z organismu
  • Celkové osvěžení těla
  • Doplnění energie
  • Podporuje klouby
  • Zlepšuje přirozenou obranyschopnost
  • Působí pozitivně na kožní problémy
  • Vhodná při respiračních onemocněních

Kopřivu v přírodě nalezneme po dlouhé časové období, přibližně od začátku dubna do konce září. Je to vytrvalá rostlina, která dorůstá výšky až dvou metrů. Mnoho z nás ji považuje za plevel na své zahrádce a neuvědomuje si její všestranné využití v přírodním léčitelství. Pravidelné užívání této byliny má pro naše tělo několik benefitů a je velmi vhodné vybírat doplňky stravy s jejím obsahem. 

Pokud vás trápí kožní problémy, pravidelné užívání kopřivy napomáhá k normálnímu stavu kůže a používá se také jako obklad při opařeninách, odřeninách a lehkých omrzlin. 

Bude vítaným pomocníkem i v případě celkového detoxu těla, osvěžuje celé tělo a doplňuje energii. Podporuje imunitní systém, celkovou obranyschopnost a napomáhá lepšímu fungování ledvin. 

Zapomínat by se také nemělo o vhodném užívání v době respiračních onemocnění a chřipek. Dokáže povzbudit fungování dýchacího systému. Obsahuje železo a minerály, které jsem pro nás velmi důležité. 

Skvělé účinky kopřivy

YAVANIE Double Blend Collagen

Originální složení našeho kolagenu, včetně extraktu z kopřivy pro celkovou podporu pleti.
Skvělé účinky kopřivy

YAVANIE Apple Cider

Jablečný ocet v kombinaci s extraktem z kopřivy a vitaminy B12 a kyselinou listovou.
Skvělé účinky kopřivy

YAVANIE Hair

Jedinečný výrobek s komplexním složením a extraktem z kopřivy pro péči o vaše vlasy a vlasovou pokožku.